V. SLOVAK CUP 2007 PRIEVIDZA
Dtum: 2007. november 01. cstrtk, 22:19
Rovat: Hírek


2007 OKTÓBER 20-21-én IMMÁRON ÖTÖDIK ALKALOMMAL VETTÜNK RÉSZT SZLOVÁK BARÁTAINK INTER-CROSSE KUPÁJÁN. PRIEVIDZÁBA MINDIG SZIVESEN UTAZUNK. MINTHA OTTHON LENNÉNK, MERT MINDEN ALKALOMMAL SZIVÉLYESEN FOGADNAK BENNÜNKET. TERMÉSZETESEN MINDIG A GYÕZELEM REMÉNYÉBE UTAZUNK. ITT TALÁLKOZUNK CSEH BARÁTINKKAL AZ ONTARIO JÁTÉKOSAIVAL IS. ITT FIXÁLJUK LE  A KÖVETKEZÕ KUPÁK PROGRAMJÁT IS A FELETTÉBB FINOM ÉS OLCSÓ SZLOVÁK SÖRÖK MELLETT.
REMÉLJÜK TALÁLKOZHATUNK MINDENKIVEL AZ ELSÕ PRÁGAI KARÁCSONY INTER-CROSSE KUPÁN IS DECEMBER 5-6-án!
A KUPA KÉPEI MEGTALÁLHATÓK A FOTÓK MODULBAN. AZ ÉRTÉKELÉS, PEDIG A MÁSODIK OLDALON!


SZLOVÁK KUPA
2007
PRIEVIDZA
Most viszonylag hamar összejött az utazó névsor. Idén változtattak a szlovákok. Most már õk is teljes ellátással hirdették meg az V. Kupájukat. 30 Eurót kértek. Kicsit féltem, hogy ne legyen még egy Olasz verzió! Bár bíztam abban, hogy elvégre Prievidza Magyarország volt Privize néven, és a kaja is hasonló, mint itthon!
Kicsit csalódtam, hogy nem mentünk, akár 20 fõvel! Kitûnõ lehetõség lett volna például a lány csapatnak egy megmérettetés, ha már esetleg Svájcba mennének!!
A többieknek, pedig egy kis kikapcsolódás, sörözgetés, buli, és nem utolsósorban játéklehetõség igazi ellenfelek ellen. Kár, mert közel van, és jó barátaink a szlovákok. Mindig nagy szeretettel fogadnak bennünk! Fõleg az Erõs Pista, és az Iván!
És itt találkozhatunk a csehekkel is beszélgetõs környezetben.
Két kocsit terveztem. Laller és én, azaz 9 fõ, mert a Clio hátul 3 fõ, kicsit nehéz arra az 5 órára!
De a Nóri is jelentkezett, és így végül a Fordom mellett, a másik kocsi azaz a Toledó lett a két jármû!
Az indulás pontosra sikeredett, talán csak a Gáborra kellett várni, mert õ is átvedlett a válogatott melegítõnkbe. Neki is sikerült eljönnie, aminek külön örültem, régen volt már közöttünk. Neki is jól esett a régiek között! Keményen dolgozik, jelenleg  Szentgotthárdon tanít. Neki sikerült elhelyezkednie, mint tanár…..reméljük reklámozza  az inter-crosse-t is majd. Állítólag szervez is majd egy bemutatót!
Komáromba viszonylag gyorsan odaértünk, szerencsére kamion nem sok volt! Ott 10 percre megálltunk. Majd pihenõ nélkül, rekord idõ alatt 5 óra alatt a szokásos OMV kúthoz értünk: Egy SMS, talán most kicsit késõn jöttek értünk, vagy talán a szokatlan hideg miatt tûnt annak.
A szállásunk közel volt a központhoz, és szuper volt! Egy blokkban 3+2 személyes külön fürdõs, külön WC-s szobák voltak. Padlószõnyeggel, erkéllyel, és meleggel!
A szállásfoglalás után szokás szerint a Tesco, ahol mindenki betankolta magát itókával, kajával, nassolni valóval.
A szobákban mézessel kezdtük, majd jól bekajáltunk. A Roliék szobájában kezdetét vette a Póker, ami késõ éjszakáig tartott.

Reggel könnyen kelt mindenki, sõt elõbb lent voltunk, mint a házigazda Iván, aki 15 percet késett. A reggeli finom volt, sõt többet is kaptunk a hiányzók miatt. Onnét 5 perc volt a csarnok, ahol kicsit hideg volt, de hamar bemelegítettünk! Az elsõ meccs, rögtön az Ontario volt. Kevesen voltak, egy embert kértek, de megértettem velük, hogy adunk, csak nem most! Majd a szlovákok ellen! Így fair! Magunk ellen játsszunk??? A Nórit meg miért adnánk?? Kicsit féltünk! Kár volt! Elsõ negyed 6:2. Második negyed 12:5……7 gól különbség, még soha nem vezettünk ekkora forral!!!!!! Aztán 8 lett….13:5 !!! Aztán kaptunk 7 gólt zsinórban, miközben csak egyet lõttünk!!!! A harmadik negyed  15:14 lett. Idõt is kértem, pedig helyzetünk rengeteg volt, csak nem ment be, kicsit össze is estünk!
Majd ismét elmentünk 4 góllal 19:15!!!!! Aztán rövidzárlat, egyet lõttünk be, és kaptunk 5 gólt. Még most is volt helyzetünk. Aztán a vége elõtt, talán fél perccel kiegyenlítettek, sõt a Bali, aki fantasztikusan védett, még egy ziccert is védett az utolsó 30 másodpercben! Egál volt, de mi innét is tudtunk már veszteni!
 Na gondoltam: megint eladjuk a labdát szokás szerint, aztán bukta!!!!
Még hozzá tartozik, hogy egy gól nem adtak meg, mert nem is láthatta a bíró.. a kapu vasa túl közel van, és könnyen kipattan róla!!!
Remélem, hogy jól emlékszem!! Ha nem, bocs!….A Giorgio belõtte a ziccert, azaz a labdát a kapuba,  de a labda állítólag nem ment át a vonalon! Szerintem gól volt, mert a cseh kapus biztos reklamált volna, mert odanyúlt érte!
De nem számít, mert megszereztük a második gyõzelmünket fennállásunk óta, ha a Kupákat vesszük figyelembe! Prágába már többször is nyertünk már!!!!
De, akár 15 góllal is nyerhettünk volna, de azok a fránya lövések!
A mérkõzés elején sok labdakezelési problémával kellett megbarátkoznunk!
                               HUNGARY  -   ONTARIO
                                          21       :         20


A szünetben egyet bíráskodtunk, azaz   a szokásos emberek! Pedig mindenki megpróbálhatná már, még soha sem volt emiatt biróverés!
                             PRIEVIDZA    -    ONTARIO
                                        26         :          14
Majd kajálni mentünk. Finom leves volt, és pörkölt talán knédlivel! Idáig jó kaja, állapítottuk meg!

Közben az ebédlõben ki is használtuk az esküvõre berendezett díszleteket!

Visszagyalogoltunk, bemelegítettünk, majd jött az örökös vetélytárs Prievidza. Legutóbb majdnem megvertük õket júniusban a Pannon Kupán!
Az elsõ gólt mi lõttük, majd kaptunk utána 9-et, a negyed 2 : 9 lett oda!
 Ennyivel nem voltak jobbak!!!  Mi a négy negyed alatt 67x lõttünk kapura, míg az ellenfél 35x.!!!
Mikor lövésre kerül a sor…..nem tudjuk oda lõni, ahova kellene! Igen MAXI, igazad van, mert oda kell lõni, ahol hely van. Pontosabban az a jó lövés, amibõl gól lesz! De mindenkinek vannak gyengéi, így a kapusoknak is! Hát oda kellene lõni! Aztán többet kellene egymásnak passzolni az ellenfél térfelén, mert, hátha a másik jobb helyzetben van, talán õ is próbálkozhatna….Laller. Aztán mindenki egyformán kapjon és passzoljon is, ne csak mindig ugyanazok!!
Bár, mondtam, ha minden meccset  8-10 góllal nyernénk, természetesen mindenki más szájízzel menne le a pályáról!!
Megjegyzem: a helyzetek teremtésében messze felette vagyunk mindenkinek!!!!!
Gyorsabbak is vagyunk mindenkinél!
HA EGYSZER CSAK 20 SZÁZALÉKOSAN LÕNÉNK, talán csak a Csehek ellen kapnánk ki!
A TÖBBIEKET RONGGYÁ VERNÉNK!!!
Talán az edzéseken a BALI állandó jelenléte, és a zöld dobófal, illetve a karika meghozza a gyümölcsét majd!!!
Remélem, mert most már egyszer be kell érnie……
A második negyedben mi is és az ellenfél is lõtt 5-5 gólt! Így 7:14 lett az eredmény!
Aztán a harmadikban mi lõttünk négyet, a szlovákok ötöt!!!!  11 : 19
Majd kezdtük a felzárkózást, csak mi lõttünk gólokat, zsinórban négyet! Mi hatot, õk négyet! Sajnos kevés lett!! 17 : 23!!!
                            HUNGARY  -  PRIEVIDZA
                                   17            :           23


Majd szinte szünet nélkül kezdõdött a második kör! Igen, mivel mi nem jöttünk 2 csapattal, a szlovákok szintén! A csehek dettó!! Így persze, hogy két kört kellett játszanunk! Ha már egyszer utazunk, utaznak 700 kilométert!
Most nem sikerült jól kezdenünk, nem is jöttek be a helyzetek, mint az elsõ meccsen. Semmi nem jött be! Az elsõ negyed 2 : 5-el zárult!
Majd 5 gólt kaptunk, mi hárommal tudtunk válaszolni, sajna! 5 :  10
A harmadik negyedet nyolc:hatra nyertük! Így lett 13 :  16 !!!! Na gondoltam felzárkózunk….abszolut nem voltak jobbak, csak belõtték azt a kevés helyzetüket!!!
A negyedik negyed….mi egy GÓLT lõttünk, míg kaptunk ötöt!!! 14 : 21…
Sokkal több helyzetünk, azaz több egy az egyben a kapus elleni akciónk volt!!!
Csak egyszer lõnénk jobban!!
                                      HUNGARY  -   ONTARIO
                                          14            :           21


Majd lezuhanyozott a csapat!  Itt tudtuk meg, hogy a szállást csak este hattól foglalhatjuk el!! Hát ez szívás volt a javából!! A vacsoráig üldögéltünk  a kocsiban, majd az ebédlõben! A vacsora rakott krumpli volt! Majd megint jött a várakozás, és a Tesco!
Közben a Maxi és a Laller a Forma 1 idõmérõ edzésén, és hol van tévé gondjaival küzdött!
Tippem után, hamarabb érkeztünk a koleszhoz, hála istennek, mert  a hölgy is elõbb jött!! Televizió is volt a könyvtárban, csak a Szlovák TV nem adta, de Lallerünk programozott, és lõn RTL német…bejött. A szobakulcsot, pedig fent a másodikon várhatták, mert az ott feküdt  a könyvtárban a Laller melletti széken. A KC felvitte!
Mindenki lepihent, aludt!
Végül ezt tette a Maxi és a KC is, pedig mennyire várták! Csak a Laller bírta szuflával!!
Este nyolcra a szokásos elegáns helyen volt a party a Hotel Zamokban, azaz Hotel a Várhoz-ban!!! Nálunk és kint is szokásos a programok közös látogatása! Sörözgettünk, csocsóztunk, beszélgettünk…stb.

 Majd azt ajánlottam, hogy menjünk  a szokásos törzshelyünkre!! 2003-óta mindig itt voltunk, akár reggel négyig is!!!
A kocsikból kiszálltak társaink, mi ketten a Lallerrel leparkoltunk a szállás udvarán!
Aztán gyalogoltunk 10 percet. A kocsma zárva volt, de ismerõs szavak szûrõdtek ki!!
Zörögtünk, majd bejutottunk! Csak nekünk nyították ki, ja az ismeretség nagy úr!
Ja, és volt még ott 3 szlovák is! Egy nõ, és két férfi!! Sörözgetni kezdtünk!
De már az elején feltûnt, mint újoncoknak, nekem és a Lallernek, hogy az egyik szlovák úr az nem semmi!! Magyarul beszélt, igaz kissé furcsán, majd elénekelte az a szép címû magyar nótát, többször is, és persze piás volt!
Sört is összedobtunk neki, cigit is kapott. Jöttek a szép fiú vagy, aztán a pisini, adjál gyufát, csupa víz vagy!
Most jött azt est egyik fénypontja! Hogy bizonyítsa, hogy érti és tudja, hogy mit jelent a csupa víz!! A csapnál egy poharat félig töltött vízzel, majd leöntötte a haját, és közben mondogatta, csupa víz, majd még háromszor is megtette! Dõltünk a röhögéstõl! Még a pólóját is lehúzta!

 A Csói Gabi, pedig ismerkedett, én meg fordítottam, a tulaj segítségével….a srác szlovákul elmondta a csaposnak, õ meg nekem oroszul, és ezt tízszer is eljátszottuk! Közben a „csupa Víz” barátunk mindent bevetett, és egyre jobban beszélt magyarul! A szülei szlovákiai magyarok voltak!
A sörök mellet a rumos kólák, vörösborok is fogytak rendesen. Az elsõ brigád elment, én a második transzporttal mentem. Majd záróra következett úgy kb. éjfél körül, mind kijöttünk. A csupa Víz, Fibi, Kc, Maxi, Giorgio, Csói betért a szomszéd zenés helyre. Egy óra múlva hazaért a Fibi et. Giorgio company! Reggel hajnalban úgy 4 óra magasságában mindenki megjött! Csói barátunk még a Csupa Víz szüleit is meglátogatták kb. kettõ körül, felkeltették az Anyukát, aki még örült is, hogy magyar szavakat hallhatott élõben!!!
Hát a reggeli ébredés az már nem mindenkinek sikerült egy formán. Volt akit kihúztunk az ágyból, vízeztük, ébresztgettük, volt, aki a 10 órára emlékezett!
Végre sikerült minden cuccal eljutnunk a reggeli színhelyére, ami kissé lájtos volt!
Hát volt, akinek ez is erõs volt, és ezért ki is hagyta! Az elsõ meccsen váltva vezettük az Ontario-Prievidza mérkõzést, míg mások aludtak a birói asztalnál, öltözõben, széken, mint jómagam is!
De egy pillanatra sem hagytuk felügyelet nélkül az ütõinket!

 Az utolsó negyedet én vezettem a Csói kollégával! Az utolsó 2 másodpercben lõtték a gólt a szlovákok!!

                                         PRIEVIDZA -  ONTARIO
                                                     16     :       15

Majd következtünk mi…egy sérültünk is volt, õ ki is hagyta a visszavágót!
Kissé fáradtan kezdtünk. Sok helyzetünk volt, szokás szerint!
Elsõ negyed 2 : 6.
Második negyed 7 : 12.
Harmadik negyed 10 : 17
Negyedik negyed 15 : 21


A második kör sem sikerült, de a végén azért már a Laller is passzolt egy-kettõt!
Formás támadásokat vezettünk, csak az a fránya befejezés!!!
Lõttünk két szép gólt is: Nóri is. A Giorgio a lába között hátulról, igaz nem ezen a meccsen!
Villogtak a vakuk, majd átvettük a kupát!
A végén, pedig kis videókat vettünk fel, ami reméljük jól is sikerült!
Az ebéd kifejezetten finom volt!
Ja és siettünk haza, mert kezdõdött a Forma 1 este 6 órakor. Jól haladtunk! Két perccel a határ elõtt a széles úton bemértek ….102-vel mentem 90 helyett! A 2 ezer Korona bírság végül is 1000-re mérsékelték!
A Balit kiraktuk a szokásos helyen, a Lallerék megálltak Szelestén a kocsmánál a rajtra voltak kiváncsiak.
Mi többiek továbbmentünk, mert a kollégának ment a vonat. A többieket is SZOMBATHELYEN házhoz szállítottuk!
Végül, pedig a Laller mikulás ajándékként elvitette velem magát Zalaegerszegre!
Sikeresen megérkeztünk, mindkét kocsi, aLallerék nálam fejezték be a Forma 1-et!
Készülünk Prágára!
Bajnokság, vagy karácsony Kupa???
Minden tõletek függ!
Góllövõ lista: Természetesen több lövésbõl több lehet! A hátvéd az hátul van!
                       Ja és nem az számít, hogy ki mennyit, hanem nyerünk, vagy nem!
                       A helytálló az lenne, ha feltudtam volna mellette tûntetni azt, hogy
                       összes lövés, és ebbõl gól/mellé/kapus mellbe/stb.
Boros Roli   6 gól
Csói Gabi     6 gól
Fibi               3 gól
Giorgio         5 gól
Kc                 4 gól
Laller           26 gól
Maxi            15 gól
Nóri               1 gól
Itt a csapat!


FeribáA cikk tulajdonosa: Magyar Inter-Crosse Egyesület 2002.
http://www.inter-crosse.hu/

A cikk webcme:
http://www.inter-crosse.hu//modules.php?name=News&file=article&sid=83