WORLD GAMES PRÁGA
DŠtum: 2013. januŠr 06. vasŠrnap, 22:11
Rovat: Hírek


2012.Augusztus 01-08. Pr√°ga

Sajnos csak ketten maradtunk a végén.
Nagyon dr√°ga volt az Olasz rendez√©s√Ľhöz k√©pest.
√Čn elmentem, mert ezt dikt√°lta a becsület r√©szemr√Ķl.
A miénken 2009-ben , ha jól emlékszem 20 cseh játékos volt!

Nimr√≥d bar√°tommal √©s az oda√©rkez√Ķ francia j√°t√©kosokkal j√≥kat buliztunk a j√°t√©k mellett!

PR√ĀGA A XXIV. WORLD GAMES

 

 

√ögy volt, hogy nem megyek…egyedül, egyszer m√°r a N√©met Vil√°gj√°t√©kokon a kifordult bok√°m miatt, mivel egyedül voltam, el√©g necces volt a haza√ļt, 12 √≥r√°ja!

Jó, ide csak 5-6 óra!

Az ára is elég borsos volt, vagy 220-240 euró volt a Hotel variációban, igaz csak 4 éjszaka!!

Az Olasz rendez√©st a tengerpart miatt nem lehet, soha többet felülm√ļlni! Tenger, extra kaja, j√≥ sz√°ll√°s, meleg, bar√°tok!!!

A Csabi vacil√°lt rajta….de angol tanfolyamra kellett neki a p√©nz. A D√°vid is tervezgette, de munkahely n√©lkül neh√©z lett volna. A Szili is gondolkodott….de v√©gül nem jött.

Mint ut√≥bb kiderült: a Hotelben a reggelit senki nem ellen√Ķrizte, a kocsiban sim√°n aludhattak volna, de m√©g  a sz√°ll√°son is a földön! De ki tudat ezt el√Ķre!!

 

Azt√°n egyszer csak Nimr√≥d bar√°tom, jelezte, hogy akkor hogy megyünk!!!

Rögtön √≠rtam a rendez√Ķ Michalnak, hogy menn√©nk, √©s a Hotelt v√°lasztjuk, √©s a helysz√≠ne fizetünk!

Nem gond, jöjjünk…√©s mentünk is ketten.

Vil√°got akartunk l√°tni, f√Ķleg a Nimr√≥d, ha egyszer m√°r utazunk 600 kilom√©tert.

Menjünk B√©csnek, majd a f√Ķ uton tov√°bb PR√ĀG√ĀBA!

J√≥ is volt az √ļt Csehföldig…onn√©t sok aut√≥, sok települ√©s…azt√°n r√°n√©ztem a GPS-re, √©s mondtam, hogy nem fogom l√°tni a Vil√°g Kupa dönt√Ķit, ha erre megyünk….r√°hajtottunk az aut√≥p√°ly√°ra, √©s az els√Ķ benzink√ļton vettünk is volna matric√°t! De csak havi volt!! Az elad√≥, se angolul, se n√©metül se oroszul nem tudott!

Szerencs√©nkre a parkol√≥ban egy kamionos sr√°c ( cseh ) azt mondta, hogy 2 kilom√©ter m√ļlva tusunk venni! √Čs tudtunk!

Inn√©t azt√°n felgyorsultunk piszkosul!! Id√Ķben √©rtünk, a soromp√≥ el√©, behajtottunk, √©s a Nimr√≥d , mivel 2 perc ut√°n sem jött ut√°na mentem a recepci√≥ra, de √Ķ m√°r ott sörözött a Funky CUP-os francia bar√°tainkkal!

√Čn bementem a Hotelt√Ķl 1 percre √°ll√≥ csarnokba, √©s v√©gign√©ztem a szlov√°kok kinl√≥d√°s√°t! Mintha mi lettünk volna! A n√©metek sim√°n nyertek…

A dönt√Ķ: olaszorsz√°g-csehorsz√°g volt. Nyertek a csehek!

Köznben megjelent a Nimr√≥d is a franci√°kkal, √©s az elmaradhatatlan sör a k√©zben, ami a Vil√°gj√°t√©kok v√©g√©ig ott is maradt!V√©gre bejelentkeztem √©n is, √©s lepakoltam a szob√°ba. J√≥ szob√°t kaptunk, TV is volt, tusol√≥, wc, mosd√≥, egy nagy szoba √°ggyal.

Inn√©t közösen vacsor√°zni mentünk a csarnok büf√©j√©be, ahol is k√©s√Ķbb a vacsor√°ink, √©s eb√©djeink voltak.

Közösen mentünk vagy 6 kilom√©tert a v√°rosba, √©s egy szocialista jelleg√Ľ kulturh√°zba mentünk. A bel√©ptet√Ķ hölgyön „katona” sapka volt! Lepakoltunk, itt volt a z√°r√≥ cerem√≥nia a Vil√°g Kup√°nak, √©s a ny√≠t√≥ rendezv√©nye a Vil√°g J√°t√©koknak.

Közben hideg t√°lak voltak, √©s a sört hozt√°k rendületlenül, ha k√©rtük, ha nem: 22 koron√°√©rt..

Sorsoltak: el√Ķször a kapusokat.

Azt√°n a j√°t√©kosokat, √©s ekkor hallottam a nevemet is…majd lassan haladtunk el√Ķre, h√°t gyenge egy t√°rsas√°g jött össze! Volt 2-4 francia, 1-2 n√©met , 3 cseh a kapus is az volt, √©s egy n√©met csajszi is…A Zdenek volt a legjobb, √©s a Nimr√≥d, merthogy összekerültünk! Ketten eg√©sz v√©gig osztott√°k egym√°st, de a   Nimr√≥d több g√≥lt dobott!!!

√Čn is dobtam vagy h√°rmat, ziccerb√Ķl. Kett√Ķ m√°sik nem lett g√≥l! Ment minden rendesen, est√©nk√©nt a franci√°kkal sörözgettünk. Egyszer elugrottam a Nimr√≥ddal az 5 kilom√©terre l√©v√Ķ bev√°s√°rl√≥ √≥ri√°sba!

Minden meccset buktuk. Illetve egyet nyertünk…√≠gy nem lettünk utols√≥k!

A veres√©g okai: önz√Ķ j√°t√©kosok, rossz v√©dekez√©s, eladott passzolok.

Programok:

Minden este sör, d√©lel√Ķtt sör, d√©lut√°n sör, √©jszaka sör!

A közös programra 2 nagy busszal mentünk a centrumba. Majd gyalogoltunk 2 kilom√©tert √©s megn√©ztük a cseh sör egyik fellegv√°r√°nak titul√°lt gy√°rat: a Staropramen-t! Egy kis poh√°r sört kaptunk. Majd √°tgyalogoltunk a h√≠don egy haj√≥hoz, majd 5 √≥r√°n keresztül fel-le haj√≥k√°ztunk, amig ki nem fogyott a haj√≥ üzemanyaga!

Felsz√°lltunk, √©s j√≥ helyre kerültünk!

Közel a h√ļssüt√Ķhöz! 2 m√©ter, majd onn√©t legyalogoltunk a földszintre a sal√°tab√°l mell√© 2 m√©terre! Az els√Ķk között mer√≠thettünk a kaj√°b√≥l. A brut√°lis √°ron volt a sör!

A reggelik b√Ķs√©gesek voltak. Azt√°n ir√°ny a csarnok, √©s 10 perc m√ļlva m√°r a p√°ly√°n voltunk!

Sokat besz√©lgettem az Olasz bar√°tommal: Sozzival.  De a franci√°kat sem hanyagoltam, √©s n√©meteket sem, a Canadai önim√°d√≥val ( Martin) is v√°ltottam n√©h√°ny sz√≥t!

 

A z√°r√≥ m√°s helyen volt. Itt is volt kaja,ami el is fogyott! A sör √°ra …cseh stilus dr√°g√°bb volt, mert program van jelige volt a v√°lasz!!!!Kor√°bban akartam lefeküdni, de a NIMR√ďD maradt, majd 10 perc m√ļlva kopogtak az ajt√≥n √©s elk√©rt√©k  a rövid italt!

Ebb√Ķl megk√≠n√°lta a canadai- qu√©beci csajszit, aki rögtön KO lett!

Megreggeliztünk, √©s viszonylag kor√°n haza√©rtünk!

Volt jobb is, de köteless√©gem volt , hogy elmenjek, mert  √Ķk 22 f√Ķvel jöttek, szemben a mi 2 f√Ķnkkel!!!A cikk tulajdonosa: Magyar Inter-Crosse Egyes√ľlet 2002.
http://www.inter-crosse.hu/

A cikk webcŪme:
http://www.inter-crosse.hu//modules.php?name=News&file=article&sid=181