Prága II. Liga 3. forduló
Dátum: 2006. február 24. péntek, 13:25
Rovat: Hírek


Olvasd vĂ©gig a cikkünket!
Kattints a Tovább gombra a pontosabb információkért!

Prága II. Liga

III. FordulĂł

 

 

Az indulás elõtt 4 nappal, azaz kedden mĂ©g szokás szerint nem volt biztos az indulĂł lĂ©tszám. Valaki lemondta, valaki ennek örült, mert belefĂ©rt a 18 fõs utazĂł keretbe. A Laller kivĂ©telĂ©vel mindenkinek sikerült elraknia a vizsgáját PĂ©ntekrõl csütörtökre.

Lassan összeállt az utazĂł keret, amelyben több vendĂ©g is belefĂ©rt, mert nem jelentkezett Egyesületi tag. Tudja mindenki, hogy elõször a játĂ©kosok, aztán a barátnõk Ă©s barátok, Ă©s legvĂ©gül az ismerõsök jöhetnek velünk. ĂŤgy Viki, Virág, Balázs Ă©s Nagy Gin Dávid kĂ­sĂ©rt el bennünket, mint szurkolĂł!!!

Szerda reggel 8.00 Ăłrakor kaptam egy telefonhĂ­vást, hogy a nagy hideg / mĂ­nusz 15 / miatt elfagyott a kĂ©t buszunk dieseladagolĂł rendszere a rossz minõsĂ©gĂ» üzemanyag miatt.

Csak egy 2800-as Ducato volt. Mivel csak egy buszunk volt / 9 fõ / és a Toledóm. Már csak 14 fõ utazhatott.

Nagy gondban voltam, hogy ki legyen az a 4 fõ, akinek azt kell mondanom, hogy bocs nem jöhetsz!

Aki a vĂ©gĂ©n jelentkezett, aki utĂłlag került be a lemondások miatt, az ismerõs, a barát, barátnõ, esetleg, aki nem járt rendszeresen edzĂ©sre, vagy, aki gyengĂ©bb játĂ©kos. stb. .

Nehéz éjszakám volt. Bíztam, hogy megjavítják a buszokat, ezért nem is szóltam senkinek, hogy senki ne legyen nyugtalan.

Szerencsére nagyon optimista vagyok minden tekintetben!

Közben csütörtök reggel a sikeres vizsganap átrakás után levizsgázĂł egyetlen fĂ©rfi kapusunk: Qutya telefonált, hogy elesett a kerĂ©kpárral, Ă©s most varrják össze a tĂ©rdĂ©t, Ă©s nem tud jönni!

Így már csak 3 embernek kell nemet mondanom, gondoltam!

DĂ©lben kiderült, hogy a javĂ­tás nem sikerült…Elmentem a titkos utolsĂł lehetõsĂ©ghez, ahol is találtam egy 2500-as Hundai-t. ĂŤgy az utolsĂł akadály is elhárult, csak az eleve több költsĂ©gek nyomasztottak: Több fogyasztás, több bĂ©rleti dĂ­j, Ă©s már elõrevetĂ­tettĂ©k a keletkezõ hiányt!

PĂ©ntek reggel sikeresen levizsgázott a „villám” Laller sporttárs!

A meghirdetett indulási idõt elõször sikerült a 4 Ă©v után egy kis kĂ©sĂ©ssel tartanunk! A város szĂ©lĂ©ig Ă©n Ă©s a Maxi vezetett, majd Ă©n átültem a „mitfahrer” helyĂ©re, Ă©s Energie vezetett Prágáig, nagy biztonsággal!! Az Ăştviszonyok a hideg ellenĂ©re kiválĂłak voltak!

NĂ©ha tĂşllĂ©ptük a megbeszĂ©lt 120-as limitet, fõleg akkor, amikor elbĂłlintottam az elõzõ napi idegi megterhelĂ©sek, Ă©s az Ă©jszakai ügyelet miatt

DĂ©lután 16.00 Ăłrára rekordidõ alatt megĂ©rkeztünk a szállásra, ami egy általános iskola tornaterme volt. Cuccainkat gyorsan leraktuk egy osztályba, mert a terembe csak 21.00 Ăłra után mehettünk.

Gyorsan bementünk a városba, Ă©s az Ăşjak megtekintettĂ©k az Ă“várost. GyönyörĂ» volt a kivilágĂ­tott esti Prága.

Szombat reggel 8.30-ra a verseny szĂ­nhelyĂ©n átvettük a sorsolást.

A nap folyamán 5 mĂ©rkõzĂ©st játszottunk. TermĂ©szetesen mindenki sorra került, csak az elsõ körben volt egy kis gikszer a cserĂ©knĂ©l, de hamar kijavĂ­tottuk a hibákat!

Az elsõ kĂ©t meccsen fõleg az „ászok” játszottak, de utána a kezdõk is játszottak már egy-egy fĂ©lidõt!

Kapusunk csere nĂ©lkül fokozatosan lendült bele, Ă©s az utolsĂł kĂ©t ellenfĂ©l ellen már magabiztosan vĂ©dett!

Találkoztunk ismĂ©t rĂ©gi „Ontarios” cseh barátainkkal, akik a 19.00 Ăłráig tartĂł verseny fáradalmait sörökkel tompĂ­tották.

EmlĂ©kezetes volt a dĂ©li „virsli time out”, amikor Balázs Ă©s Zoli a megrendelt Ă©s kifizetett virslit csak azután kapták meg, amikor az utolsĂł betĂ©vedt cseh hazai vendĂ©get is kiszolgálta a büfĂ©s Ăşr! De ezt csak akkor, amikor meggyõztem, hogy már kifizettĂ©k!

Ezen a napon a 2 gyõzelem mellĂ© 3 veresĂ©g is párosult. Sajnos soha nem tudtunk mĂ©g a jĂł sorunkkal játszani, mert a havi 8-10 ezer forintos költsĂ©get nem mindenki tudja kifizetni. De Ă­gy is rengeteg Ă©lmĂ©nnyel lettünk gazdagabbak: Energie lövĂ©se a test mögül, ami gĂłl lett, Laller kirohanása a pályárĂłl, a Maxi ejtĂ©se. Ezen a napon mindenki lõtt egy gĂłlt minimum, csak a Zolinak nem akart összejönni. A Hazai gĂłllövõ versenyt a Maxi nyerte, a helyzetkihasználást, pedig Ă©n: mert egy helyzetbõl, azaz egy kapura lövĂ©sbõl gĂłl lõttem.

Természetesen most is rengeteg helyzetet kidolgoztunk, de sajnos nem tudjuk még most sem kihasználni õket. Úgy 5%-os lehet a helyzetkihasználásunk!!

Az utolsĂł meccsen, szinte vĂ©gig az Ăşjak játszottak, az azonos kĂ©pessĂ©gĂ» ellenfelekkel! TermĂ©szetesen nyertünk is. Ezen a napon debütált igazi ellenfelekkel: Zoltán Ă©s a BĂ©la, mindketten helytálltak!

HazafelĂ© betĂ©rtünk egy kĂ­nai boltba, ahol megvettük a hideg vacsoránkat. A meleg fürdõ után a Gin Toniccal Ă©s a Sör volt a Sláger a Disco elõtt.

Közben kiderült, hogy az elõzõ nap vagy kĂ©tszer megkerültĂ©k Prágát a városnĂ©zõk, mire hazataláltak! Ez volt a 44-es menet! JĂłkat derültünk azon is, hogy idefelĂ© menet, Ăşgy fĂ©lĂşton a Maxi „átcĂ©bĂ©zett”: elfogyott a gázolaj, tankolni kell. Rögtön ki is számoltam: 100 KilomĂ©terenkĂ©nt 20 liter, szĂ©p lesz…de szerencsĂ©re, nem csak Ă©n akadtam ki, hanem az Ăłra is!!

A metrĂł indulásig szĂ©pen elfogyott a frissiben eszkábált 2 literes mĂ»anyagpalackokbĂłl elvágott 4 decis poharakbĂłl a GIN-Tonic keverĂ©k, ami minden pohárban más-más arányban leledzett! Hát ez nagy baj is volt…aki nem ismeri az arányokat, az könnyen pĂłrul járhat!

22 Ăłra után mindenki/ rajtam kĂ­vül /közĂ©p-eurĂłpa legnagyobb 5 szintes, Ă©s szintenkĂ©nt más-más zenei irányzatot játszĂł DiscĂłjába ment!

Itt a legsikeresebb /vendĂ©günk/ Nagy „Gin” Dávid lett. Minden szinten eltudott aludni mindenfajta testhelyzetben Ă©s helyen. Mindenhol beĂ­rta magát a „vendĂ©gkönyvbe”. Az az igazság, hogy õt nem a mĂ©rkõzĂ©sek fáradalmai ütöttĂ©k ki, hanem a szurkolás „idegi” megterhelĂ©sĂ©t nem bĂ­rta, ami mĂ©g a másnapi hazautazás alatt is a gyomoridegĂ©t kĂ­nozták! De Csornára Ă©rve már meg is tudott szĂłlalni, csak a Gin szĂł hallatán törtek rá a rohamok.

HazafelĂ© Ă©n Ă©s a Maxi vezetett. Mondanom sem kell a hullafáradt társaságbĂłl csak ketten voltunk Ă©bren. A tempĂł 80-90-es volt. A benzinkĂşton mi adtunk a Molnak üzemanyagot, mert annyi volt a megtakarĂ­tás!

A csapat 18 Ăłra körül Ă©rkezett Szombathelyre! A 3 nap fotĂłi megtekinthetõk a GalĂ©riában!

 

 

                                                                                      Szakály Ferenc

                                                                                             ElnökA cikk tulajdonosa: Magyar Inter-Crosse EgyesĂĽlet 2002.
http://www.inter-crosse.hu/

A cikk webcíme:
http://www.inter-crosse.hu//modules.php?name=News&file=article&sid=11