NOVA "VARESZ" SPECIÁLIS TÁBOR
rta: FERENC Dtum: 2013. janur 06. vasrnap, 19:24
2012.Július 13.
Varga Balázs kapusunk meghívására Novára utaztunk.
Liszt és fehérje érzékeny gyerekeknek tartottunk érdekes Inter-Crosse bemutatót!
Felnõttek, és gyerekek játszottak a 90 percben önfeledten.

Nova

Varga Balázs volt kapusunk , mint táborvezetõ.

 

Varga Balázs régi játékosunk, megkért bennünk, hogy csináljunk egy játékkal összekötött bemutató a táborában.

A tábor lakói ( gyerekek) a szülõkkel jöttek. Liszt és fehérje érzékeny gyerekek jöttek ide 1 hétre.

Kora reggel indultam Dáviddal. Nimród kicsit megváltoztatta terveinket. Még õ mondta, hogy menjünk csak együtt, aztán utána betérünk Nemesapátiba: a nagymamájához. Ott fent a szõlõhegyen eltölthetünk egy estét.

De végül is külön jöttünk. Szinte egyszerre érkeztünk Novára a Sárosdról érkezõ Fibivel és Giorgióval. Leparkoltunk a tábor elõtt. Idõben érkeztünk, aztán reggeliztünk, ittunk.

Üdvözöltük az elénk sietõ  Vareszt, majd bepakoltunk. Hamarosan kijöttek a gyerekek, és 3 órán keresztül velünk voltak. A végén egy vegyey csapat játszott egymással. Mindenkinek bejött a sport. Sok kérdésre váalszoltunk.

Meghívást kaptunk egy normális ebédre…..de azért megkóstoltuk a speciális kajákat is. Nekem és Dávidnak bejött, de a Sárosdiaknak nem egészen! Õk inkább , azaz fõleg a Fibi a sört részesítette elõnybe!

Lenyomtunk pár billiárd derbit, nyertem is egy szenzációs „lökéssel”. Összepakoltunk, és elindultunk Nemesapátiba. Elég kanyargós úton haladtunk, többször megálltam, mer a Suzuki nem igen  bírta az emelkedõket! De sabaj, nem is siettünk, mert nem is volt miért!

13 óra körül leparkoltunk a maminál. Aztán meglátogattuk a helyi kocsmát. Eredetileg délre, majd egyre, majd kettõre, majd háromra, majd négyre…..halasztotta Nimródkánk az érkezését!

A kocsmában a kocsmáros fia, hatodik osztályos osztotta a söröket, és nyomatta a nagy szövegét. Több kör is elsült mire megjött 5 órára a Nimród!

Közösen felmentünk a hegyre a kocsijával, miután beparkoltunk a mai udvarába.

Aztán fent megkezdõdött a pörkölt készítés, sörözés, pálinkázás…..lassan ment minden. Aztán lassan elkészült, de már jó késõ volt!!

Énekelgettünk, miközben Nimród és Nóri gitározott. Bevetettük a pottyantós wc ajtó dobálást is.

Késõ éjjel tértünk nyugovóra….volt,akinek az utolsó fél óra kitörlõdött! Azért volt egy két élmény: a Fibi többször belekapaszkodott többször is a bográcsállványba…..aztán egyszer csak felbillent a föld, és a forró pörkölt ráloccsant a sípcsontjára le is égette a szõrt!

Aztán a visszhangok a hegyi tájba címû elõadás sem volt hagyományos….

Elbúcsuztunk, és a  GPS-re bíztam magam: olyan 2 kilómétert mentünk, mintha bombatölcsérek között laviroztunk volna…..Egerváron kötöttünk ki, vagy 10 kilómétert röviditettünk, de 1 órát buktunk…… 


Magyar Inter-Crosse Egyesület 2002.