A SZLOVÁK LIGA 2. FORDULÓJA
rta: ferenc Dtum: 2009. november 22. vasrnap, 12:21
Az elmúlt hétvégén Prievidzában jártunk.
A második fordulót, Handlovában a szomszéd város kosárlabda csarnokában játszottuk.
4 újoncot is avattunk. Kattints a "tovább"-ra.


A második forduló rövid története:


A második forduló elõzményei sem indultak könnyebben. A buszt már lefoglaltam 3 héttel az indulás elõtt. Csak a szlovák rendezõ csapat a Sibirski Tigri variált a kezdési idõponttal! A szombat reggeli kezdést  áttették délutánra. Így viszont éjjel 2 óra körül  értünk volna haza, és  vasárnap kilencre kellett volna a buszt leadnunk!

Aztán a szlovákok saját maguktól elõbbre hozták az elsõ meccset. 14 fõvel vettünk volna részt  5 újonccal . Így a busz mellet az autómra is szükség lett. A busz most a Renault volt, a csomagok már simán elfértek. Csói Gábor régi játékosunk ismét nem ért rá.  Kovács Lajos Laller az elsõ forduló gólkirálya meglepetésként elfelejtette, hogy korábban megígért egy óvodai bulit! Így aztán hosszú idõ után a gólvágó mester nélkül kellett utaznunk. Sajnos Era sem ért rá. Az utólsó nap, azaz pénteken reggel Szóka Orsi is beteget jelentett. Majd közvetlenül a bíztosítás megkötése elõtt 10 másodperccel, megérkezett Varga Csabi beteg vagyok SMS-e!

12 fõre fogyatkoztunk!Bár a szombat esti visszaérkezésben is volt valami jó, mert Szilárd velünk tudott jönni, igy a csapat 3 gólvágója is segíthette az újoncokkal megtûzdelt csapatot!

Tóth Balázs vette át a Laller szerepét…vele mentünk péntek délután 15 órára Vépre, aztán Õ vezette a buszt mindenki megelégedésére!

Még soha nem fordult elõ, hogy 15 perccel az indulás elõtt ott voltak a járgányok, bár utazó játékos egysem! Kis késéssel indultunk, mert Roli kicsit késõbb érkezett! A busz elõbb indult, mert Szilárdunkért be kellett menni ! Hát az ászokért mindent megteszünk. Itt jegyzem meg, hogy haza is vittük, mint a csapat hivatalos leendõ „ amerikai szponzorát” Szabit.

Én az üres kocsival az állomásra mentem, mert a 15.50-es órai vonattal érkezett csapatunk kettes számú  sztárja a Lallert helyettesítõ gólvágó GIORGIO , és Fibi, aki egy kiruccanás erejéig  vállalta a hátvéd szerepet! Ugye az öregek már nem tudnak olyan gyorsan futni, velem együtt! Mi hárman utaztunk egészen Csornáig, ahol felvettük Csibi Nóra újoncunkat! Addig rengeteg információt cseréltünk egymással! Csorna után nem terveztünk több megállót, mert nem is szoktunk megállni, már nincsenek nagy dohányosaink, és sûrûn „pisilõsünk”. Na eddig. Nálam a kocsi hátuljában: Fibi és Giorgio rádiószerûen szórakoztattak bennünket, és közben egy téglatest formájú üveget üressé tettek, mert két frissen vett bögrét töltögettek cólával is! Azután megindult a vese mûködés. Komárno után megálltunk 10 percre,ahol vagy elõvettek egy Fermet nevezetû itókát, vagy vettek a benzinkúton, és azt is benyomták, közben folyamatosan dumáltak. Csibike kétszer is elájult a dumamennyiségtõl! És valemi csoda folytán vagy 2 millió bombázó csaj mellett mentünk el, és mindegyik rázta megát. Én nem láttam, valószínüleg a vezetéssel voltam elfoglalva, vagy a sok szövegtõl lettem vak! Én vezettem a csapatot. Aztán derült égbõl a villámként, ismét megkellett állnunk, egy nagy tûzet kellett eloltanunk. Szerencsénkre ebben fõleg az én két utasom vett részt!

Viszonylag hamarodaértünk. 2 SMS-t is elküldtem, mert kiderült hogy önkormányzati választás miatt nem a múltkori Diák Centrumban leszünk elszállásolva, hanem a szokásos munkás szállóban. A Pista megérkezéséig  kissé megfagytak egyesek, valószínû ezért is feküdtek le nagyon gyorsan, miután a szokásos Tescos bevásárlásunkat megejtettük! Majd az egyetlen olyan szobában, ahol asztal is volt, megkajáltunk, és megkóstoltuk mézes pálinkánkat, sörünket, wiskynket, stb.. Voltak, akik reggelig kártyáztak,beszélgettek. Reggel az ultra-modern Eurós mosdóban végignéztük egymás fogkrémes vizét,mert egy nagy vályúban folyt végig elõttünk.

20 perc alatt Handlovába értünk, itt már harmadszor voltunk. Az öltözõben hagyott kajánk megromlásáért nem kellett félnünk, mert volt vagy 15 fok, akár a csarnokban. A pontos és számunkra fontos kezdést Pistánk  el….ta. Elõbb kezdünk,elõbb indul hatunk el! 30 perc késéssel kezdtünk a Liga legjobb csapata ellen.

A mérkõzés elõtt Tamás, alias DIGI játékosunk új típusú bemelegítése szerencsénkre nem ragadt át a többiekre! Se futás, se gimnasztika, se kapura lövés! Igaz hûvös volt, de 2 hossz futás után…

Az elsõ meccsen a rövid pálya miatt várhatóan sok gól fog esni gondoltuk, mert a Liga legjobb csapatával kezdtünk. Mivel a Laller sem volt, így Giorgiora nagyobb teher hárult, és aztán már azt sem modhattam/tuk/,hogy mindent kapura lõ, és nem passzol. Így aztán kedvére, kényére lõhetett kapura, csak sokat kifogtak belõle!

Nem emlékszem már, hogy az elsõ, vagy második meccsen lõtte ki többször is Szilárd a sarkokat! Mindenki játszhatott, ha odamert állni a cserezónába! Az elsõ élmények, komoly ellenfelek ellen hamar megvoltak! 40:18-ra kikaptunk! Majd 1óra 15 perc szünet után jött a második meccs! Ezt simán nyerhettük volna, akár 10 góllal is, és 10-bõl 10x nyernénk is ellenük! Nagypályán simán nyertünk is volna. Végig 1-3 góllal vezettünk. Majd a vége elõtt fél perccel az ellenfél 1 góllal ment, egy ziccert kihagytunk, egy ziccert Bali hárított! Remélem jól emlékeszem, hogy a bíztos 3 pontot egyre, azaz döntetlenre mentette Tuboly  Szilárd!  21:21. A bíró /Rado Teplica / egyenesen szarul fújt! 100x álltak ketten, vagy hárman  az egy támadónk ellen, hogy csak a legnagyobb hibát említsem, a belemenéseket nem is akarom említeni!

Aztán mi vezettünk meccset az elõzõ béna bíró csapata ellen, ráadásul jól! Be sem állt a szája a pofája a „volt Bírónak”! Én bíztos kinyomtam volna 2 percre, aztán végleg! De mi vagyunk a vendégek.

A Giorgio, Szabi páros vezette mérkõzés után a harmadik mérkõzésünk jött,a Sibirski Tigri. 30:18-ra kikaptunk, ha jól emlékszem az elsõ negyed gyalázuatos volt, majd a következõ hármat hoztuk, bezzeg ha a Laller itt lett volna?? Ezen a meccsen már én is beálltam, sõt lõttem is egy gólt, csak hogy bemutassam a Tominak, hogy 52 évesen lehet gólt lõni, csak akarni kell. Jól ment mindenkinek ezen a meccsen, közben a Szilárd bokája is megsérült. A Csibike már nem állt be, a Tomi viszont megfagyott a sok ülésben, mert csak hosszú alsóban volt hajlandó játszani egyedüliként a 80 ember közül. Viszont utánozhatatlan mosolya végig tartotta bennünk az erõt, Sajnos a róla készült futós-mosolygós fotósorozat beállítási gondok miatt nem kerülhetett fel a honlapra! Sajnos nem tudom, hogy a hideg miatt történt-e ez , vagy az automata élességállítás mondott kakukkot: nem bírta az oda-vissza zoomolást az élességért felelõs lencsékben!

Az újoncok bemutatkozása jól sikerült. Mindenki lõtt gólt,kivétel  a Tomi, de õ nem is került lövõhelyzetbe.

Közben a Liga góllövõ listájának 3. helyére a Szilárd jött fel. A Giorgio a 4. Laller a 7. Bence a 19.
Gyorsan lezuhanyoztunk, majd a Szabi GPS-e segítségével hazafelé indultunk. Nyitrán álltunk meg vagy késõbb,arra már nem emlékszem, mert kicsi t álmos lettem. Benyomtunk 1-1 kávét. A Csibike kiszállt Csornán, aztán mindenki. Mi kivittük a buszt, majd én Bükre a Balit, és 2 óra körül kerültem ágyba.

Azért jó lenne, ha a harmadik, vagy a második helyre kerülnénk a Ligában. Erre meg is van az esélyünk, ha mindig erõs csapattal tudunk kimenni!!

A következõ forduló januárban lesz!

Elõtte Prága: december 4-5-6.

A MÁSODIK FORDULÓ EREDMÉNYEI TÁBLÁZATBAN:

(Letöltés)


 


Magyar Inter-Crosse Egyesület 2002.