BENEVEZTÜNK A SZLOVÁK LIGÁBA
rta: ferenc Dtum: 2009. november 06. pntek, 18:29
Legutóbb a Cseh 2. Liga 12 csapatos bajnokságában szerepeltünk.
Szeptembertõl viszont a 6 csapatos Szlovák Ligában játszunk.
Prievidza oda-vissza 600 kilométer, Prága  1000 km.
De nem csak emiatt neveztünk ide. Itt hozzánk hasonló képességû csapatok vannak.
Több lesz a sikerélményünk!
Az elsõ forduló után vezetjük a tabellát!
Csapatok: Klub Pampuch ,Sibirski Tigri, Hybrid, Choré Vrany, IKP Bycí és mi! Beneveztünk a szlovák inter-crosse ligába.
 
Ezt még a világ játékok utolsó napján, azaz vasárnap délelõtt határoztuk el. Ekkor említették szlovák barátaink: Miro Janek és Stefan Bielik. Nagyjából elmondták a liga pénzügyi kihatásait. Ez nagyon fontos, mert oda-vissza kb.700 kilométert kell utazni, szállás, kaja, nevezés, stb. De a legfontosabb az, hogy mindenki tanuló még!
Szeptember végére összeállt a versenyévad idõpontjának beosztása. Figyelembe vették, hogy max. havonta 1x tudunk utazni, és legalább 3 mérkõzés legyen alkalmanként, és ne ütközzön abban a hónapban semmilyen más kupával! Így decemberben csak 1 utazás lesz: Prága.
A terv: október-november-január-március és a rájátszás április!
Az elsõ kör pont a téli szünet elejére esett, és a fõsulisok azon a héten szüneten voltak! Hát ez nagy és megoldhatatlan problémát jelentett: nekik: 7 nap pihenés az kevés! Egyedül az újonc kapusunknak nem okozott problémát!
Elõször naivan azt hittem, hogy 3 személyautónyi játékossal megyünk, mint általában! Végül is 10 fõ jelentkezett: Horváth Gábor , Tóth Balázs kapusok. Hát nem sokszor voltunk idegenben 2 kapussal. Ujbányi Roli, Kovács Lajos /Laller/, Zách György / Giorgio /, Tuboly Szilárd, Varga Csaba, Nagy Ádám, Jónás Erika, Szakály Ferenc. Na és kinek mondjam, hogy ne jöjjön, mert 10 fõnek 2 autó luxus lett volna. A buszt lefoglaltam. De megoldódott: Az Ujbányi Roli jelezte, hogy nem tud jönni vasárnap a foci mérkõzés miatt. Ok, gondoltam 9 fõ!! Aztán Era sem ért rá, majd a Csabi beteget jentett! 7 fõ, és a hetedik, én lettem volna: ez lett volna a szívás! Senki nem ért rá, pedig többnek is szóltam! Volt, aki a pénzt említette, de miután mondtam, hogy semmit nem kell fizetnie, kiderült, hogy csak blöff volt! Igaz 2 nappal az út elõtt, akár késõ is lehetett, és az ilyen dolgokra fel kell készülni! Aztán a Csabi „betegen” is vállalta, és régi játékosunk: Varju Szabolcs jött kilencedikként! Bár csak nézõként, mondta Õ! Játszanod is kell, mondtam neki! Szerelésed van, azt mindenképp hozzad!
Kimentem Vépre és egy Merzsót kaptunk! Nagy bel tér. A Garázsomnál nyitottam ki  a hátulját! Rögtön látszott, hogy nem kirándulásra tervezték! Max. 9 reklámszatyornyi hely vol bent! Fel is töltöttem a kapuscuccal rögvest! Pontosan érkeztem a fõsuli elé!! Ez talán elõször sikerült! Mindenki ott volt már, csak Laller társunk érkezett 10 prccel késõbb egy betonozásból! Na mindenki hanyatt vágta magát a nagy csomagtér miatt! Errõl csak annyit, hogy belülrõl gyömöszöltük az ablaknak a táskákat! Mivel 3 napra mentünk, és a 9 hálózsák is velünk volt!!!! Na meg a 10 ütõ, ami a Giorgio ölébe utazott Prievidzáig!
Az elsõ pihenõ, az egyetlen a szokásos Gyõri Shell kút volt: szenyó, klotyó, cigike, sörike / na nem élõ /! A szlovák oldalon nem is igen féltünk semmi megállítástól! Hát szerintem rekordidõ alatt értünk oda:4.5 óra!! Na miért nem féltünk: Lassan írom le: Komarnói, azaz szlovák rendszámú volt a Merdzsó! Na Vazze! Nem semmi!
Prievidzába, kicsit vártunk, pedig már 15 perccel elõbb elküldtem egy SMS-t a Pistánknak, csak aludt a drága! Telefon az Ivánnak: hangosan!!!! Ez is elõször!! Küldi a Pistát! Na jött is ! A várakozásomnak megfelelõen a régi iskola épületébe volt a rezidenciánk! Meleg volt, ezért aggódtam a legjobban, és emiatt is vittem egy hõsugárzót! Egy foglalkoztató szoba volt a szállásunk: 2 kanapé, és talajszõnyegek, az elõtérben volt egy asztal és egy ülõgarnitúra! Szuper! Irány a Tesco: a sörhiány és az éhség nagy úr! Visszamentünk, aztán megittuk a kötelezõ szokásos páleszt! Kaja, és mire felnéztem Giorgio és Laller már horkolt is! A beton és a kolesz-munka fáradtsággal jár! Ezt nem vállalta Csói társunk sem! Reggel sokáig aludtunk! Volt idõnk, mert 12 órakor volt az elsõ meccsünk! Én 3 kisgyerek kíváncsi pillantására ébredtem: hát a magyarok elfoglalták a birodalmukat! Álmosan felálltam úgy alsóban, és máris a tanárnõ szlovák csacsogását hallgattam! Õ meg csak mondta, mondta a magáét! Én is: nye razumem! / nem értem /! Magyarul nem mertem megszólalni, hát ugye kint a hivatalos nyelv a szlovák! Megreggeliztünk, aztán irány a csarnok! Ott a szokásos, kicsit késve kapuállítás, vonalazás…Öltözõbe be, aztán bemelegítés!! A kapusok idõben kint! Minden flottul ment! Hát ilyen összeállításban még soha nem álltunk ki, és a legutolsó rendes pályán, rendes meccs, még anno júliusban volt  a Világ Játékon! Hát ez látszott is az elsõ percekben! A Bali védett, a Gábor játszott, mert kevesen voltunk! A Szemüveges Rado csapata volt az ellenfél! Szinte simán nyertünk, kis zökkenõkkel! Mindenki játszott, én is egy keveset! A Szabi rápihent a második meccsre! Kicsit aggódtam: 1 beteg, 1 vadi új játékos, én mint öreg..De nem volt gond! 28 dobott gólra, csak 14 volt a válasz! Choré Vrany volt az ellenfél! Majd hosszú pihenõ következett, mivel az utolsó mérkõzés volt a miénk! Ja és az is kisteremben!! Elmentünk a kajálni, meccset néztünk: leendõ ellenfeleinket nézegettük! Aztán a század elején épült tornaszobában játszottunk! Kis öltözõ, régi klozet! Az ellenfél: IKP Byci, a Pistáék! Azt tudtam, hogy a Pista lesz a kapus, mert nem ért rá a kapusuk! De azt nem gondoltam volna, hogy gyerekek lesznek az ellenfelek! De ügyesek voltak! Nálunk mindenki sorra kerûlt! Lõttünk is kapura vagy ezret! 3 másodperces szabály, na ennyi ideig birtokolhatjuk a lasztit! Lõttem 2 gólt! A többiek többet, a Giorgio-Laller páros vagy 30x a húzóst erõltették! Sportszerûen játszottunk! Itt debütált elõször Balogh Gábor második kapusunk! Jó védett!Az ellenfél is, próbálkozott: addig míg engem vagy 2 méterrõl teljesen váratlanul t…ön nem lõttek! Fergeteges röhögés, fetrengés stb.! De gyõztünk 27-18ra!! Két meccs kettõ gyõzelem!! Micsoda kezdés! Öltözés, aztán irány a szállás! Pálesz indulásnak, kaja, fürdés, pálesz, majd a közeli Pizzériába sörözni mentünk!
Denissáékkal mentünk: õ egy csinos szlovák leányzó, és nagyon gyors játékos is. Na a három tenor, azaz a három öreg róka, még a folyosón fürdõbe menet beszélte meg az úti célt még Ádám Kosztümben! Kézilabdázik is amúgy! A sör annyi volt, mint az „A” club-ban, 1.10 euro. Csak guszta pohárban adják, és nagyon finom. Na itt lenyomtunk 3 kört, és zárásig beszélgettünk, majd irány vissza a szállás. Itt az asztalitenisz bajnokaink páros mérkõzéseket játszottak a szlovák fiúkkal! Majd a csapat „keményebb” fele elindult a tõlünk 3 kilométerre levõ Tesco-ba kajáért! Volt olyan, aki már az oda út alatt elvarázsolta magát! A visszaút már többeknek elég nehéz volt! Reggel könnyedén keltünk, majd irány a csarnok. Az elsõ és harmadik meccs a kiplakátolt hivatalos szlovák-magyar Inter-Crosse derbi! Mi vezettünk 1 nullra! Aztán 1-1, és innét csak futottunk az eredmény után! Kikaptunk 11-19 re! A 11 gólból a Laller hetet, a Giorgio négyet vágott! Sok helyzetünk volt, de a Robert Gáspár mindet hárította! A köztes meccs alatt mindenki megreggelizett, vagy elsétált a Tescóba! Majdnem elfelejtettem, hogy  nem vittem szuzpenzort, és másodszor is kölcsön kellett kérni egyet! Elkezdõdött a második válogatott meccsünk is! Itt is 1-1 volt sokáig! Az elsõ negyed 1-4 zárult. Majd megtáltosodtunk: feljöttünk egálra:6-6, majd 8-6-ra vezettünk, aztán egyenlítettek, majd ismét vezettünk, és a negyed végére 10-9 re vezettünk! Megtaláltuk a Gáspár gyenge pontjait! Ezt a negyedet, majd innét a végéig a Gábor védett. Alul mindent fogott, felül nem volt olyan jó! A harmadik negyed nem sikerült olyan jó, mert 16-17 re zártuk! Az utolsó negyed elején egyenlítettünk, de utána sok labdát eladtunk, és most valahogy a Gáspár is jobban beleszaladt a lövésekbe! Nem védett, hanem mi lõttük többször mellbe, és lábba! Szabolcs játékosunk 3 lövésbõl 2 gólt szerzett! A második gólját azt már úgy rúgatta az ellenfél játékosával: öngól!! Fantörpikus gól volt! Futottunk a gólok után! Bõven volt esélyünk a nyerésre! Sajnos a kispadunk rövidebb volt: 6 fõ!! Az ellenfélé: 12 fõ! Dupla esélyek! Na ilyenkor mondom mindig: ha a Csói is itt van, és a Roli, és az Era is! Simán nyerünk, mert kevesebb teher jut a többiekre! Két csere, azért kevés! A végeredmény 23-26! A szlovákok örülhettek ennek a legjobban! Gyors zuhany után bevásároltunk, majd a szállásra mentünk, majd ismét a csomagok beszorítása következett! Nyugodtabban utaztunk visszafelé, Gyõrben egy rövid pihenõt tartottunk.. 19 órára Szombathelyre érkeztünk. A buszt kivittük a Laller úrral, majd beültünk még egy szösszenetre a club-ba, ahova hamarosan Giorgio is megérkezett! Onnét elvittem õket Tímár KC barátunk kérójába!
Találkozunk a második fordulóban, november 14-én, amikor is lejátsszuk az elsõ kör utolsó három meccsét! Majd ezután derül ki, hogy mennyi esélyünk van az elsõ helyre!


Mert a célunk az elsõ Hely!!!

Hajrá!
Feribá

Eredmények   .....vidd rá az egeret! Aztán megnyítható, és menthetõ!!! 
Kapcsold rovatok

HírekMagyar Inter-Crosse Egyesület 2002.